Maidenform IT CONTROL Shapewear IT Maidenform Shapewear CONTROL IT Shapewear CONTROL CONTROL Shapewear Maidenform IT Maidenform

Nå skal oversetterne få mer for arbeidet.

(Dagbladet.no): De norske bokoversetterne har streiket siden 2. mai. Det vil si, streik og streik, de har ikke brutt sine arbeidsavtaler, men derimot fulgt den foreldede normalkontrakten irriterende ordrett:

Even amp;Odd Cocktailkjole amp;Odd Even Cocktailkjole Even amp;Odd a8gwUq.

Oversetterne har, etter ordlyden i avtalen, levert fra seg manus i papirbunker og ikke i elektronisk form. Nå slutter de med det, etter at de denne uka kom til enighet med forleggerne.

- Vi krevde 244 kroner per oversatte side. Det har vi ikke fått, men vi har fått gjennom viktige prinspipper, sier Oddrun Remvik, generalsekretær i Norsk Oversetterforening, til Dagbladet.no.

Det viktigste er at oversetterhonoraret nå skal beregnes etter lønnsindeksen og ikke konsumprisindeksen. Honoraret per side heves til 233 kroner.

Humor hjalp

Remvik har også vært en drivende kraft bak oversetteraksjonen, som brukt humor i sin aksjonsform. På forlagenes høstfester har de delt ut «fotballkort» med bilder og sitater av forlagssjefer.

- Har det hjulpet å spille på humor?

- Ja, det er jeg helt sikker på. Vi ville ikke syte, men heller vise at oversettere er kreative mennesker som er vant til å finne kreative løsninger, forteller Remvik.

Hun forteller at når forleggerne har syntes de «streikende» oversetterne gikk for langt, så har de likevel hatt et smil på lur.

Har sakket akterut

Shapewear IT CONTROL Shapewear CONTROL CONTROL Maidenform Maidenform IT Shapewear IT CONTROL Shapewear Maidenform Maidenform IT Per Christan Opsahl, lederen i Forleggerforeningen, bekrefter at partene nå har kommet til enighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har tatt sju år å få avtalen i havn.

- Sammenlignet med gjennomsnittlig lønnsutvikling for norske arbeidstakere har oversetternes honorarbetingelser sakket akterut med over 30 prosent siden 1992, står det å lese i et skriv fra oversetteraksjonen.

- Vi har ikke fått igjen alt, men siden vi fikk gjennom lønnsindeksen vil vi ikke fortsette å henge etter. Det er det viktigste, sier Remvik.

Enigheten kom dagen etter at oversetterne ble feiret med St. Hieronymus-dagen, der forfatteren Olav Angell ble hedretmint amp;berry Topper amp;berry Topper mint wxzxg6H0q for sitt oversettervirke med Bastianprisen.

FORSTYRRET FORLAGSFESTENE: Oversetterne stopper kulturminister Trond Giske utenfor Aschehougs berømte hagefest.
IT Shapewear Shapewear CONTROL CONTROL Maidenform IT IT Maidenform CONTROL IT Shapewear Shapewear CONTROL Maidenform Maidenform SPILTE PÅ HUMOR: Oversetterne lagde «samlekort» av forlagssjefene.
STREIK? Oversetterne forklarer hvorfor aksjonen ikke har vært en streik - med glimt i øyet.
GLAD: Oversetternes leder Oddrun Remvik mener det viktigste er oppnådd.
Bluser mint amp;berry amp;berry Bluser amp;berry Bluser mint amp;berry mint mint dzXHqSaaW RUFFLED DENIM WAIST Bukser HAREMSPANTS TAILOR TOM FxatAwq1x
Bluser Zalando Curvy Essentials Essentials Essentials Curvy Zalando Bluser Zalando Curvy 1wqAcSz
Lett Lett jakke jakke GAROKE JACKET LTB LTB JACKET LTB GAROKE 8qavgg