DREAM SLEEP Skiny Pyjamasbukse Skiny DREAM Skiny SLEEP SLEEP DREAM Pyjamasbukse

Før vi går videre vil vi gjøre alle oppmerksom på at Googles oversettelsestjeneste er langt fra å være perfekt.

Hvis du tror at du kan erstatte oversetteren som du har benyttet i alle år med dette tipset, tar du feil. Når det er sagt, er Googles oversettelsestjeneste blitt såpass god at det er brukelig til å gi grovt overslag over innholdet i et dokument.

Man har lenge kunne oversette hele PDF- og tekstdokumenter fra translate.google.no . Men denne løsningen er noe knotete for alle Google Dokumenter-brukere som har dokumentene sine lagret hos Google. Vi skal nå se på en mye ryddigere og enklere måte å oversette dokumenter på – direkte fra Google Dokumenter.

Start med å logge deg inn på Google Dokumenter-kontoen din (hvis du ikke har gjort det allerede).

Trykk på Last opp-knappen øverst til høyre i skjermbildet. Et trykk på denne knappen vil hente frem en nedtrekksmeny. Klikk på valget som heter Filer fra denne nedtrekksmenyen. Bla gjennom din maskin og finn frem til et dokument som du ønsker å oversette.

Når opplastingen av dokumentet er ferdig, bruk tekstbehandlingsprogrammet i Google Dokumenter til å åpne det. Lokaliser menyvalget som heter Verktøy og klikk på det. Du vil nå få se et menyvalg som heter Oversetting av dokumenter. Trykk på dette valget.

Et dialogvindu vil nå sprette opp og spørre deg om hva du vil kalle det oversatte dokumentet og hvilket språk du ønsker å oversette det til (se skjermbilde). Gjør de endringene du ønsker og avslutt med å trykke på Oversett-knappen. Dette vil starte oversettelsesprosessen.

Etter at oversettelsen er unnagjort, vil Google Dokumenter automatisk åpne det oversatte dokumentet.