Topper LONGSLEEVE langermet SLUB amp; Rich FRILL Royal wXqR8yOg

Så kort varer VM-kampene: - Sjokkerende og ødeleggende

Uthaling av tid i en fotballkamp er ikke noe nytt fenomen. Dette kan man ofte se mot slutten av kamper når et lag leder eller har mulighet til å redde uavgjort.

Spillerne bruker for eksempel ekstra tid på å sette i gang igjen etter et innkast eller et frispark. Dette gjelder ikke bare blant forsvar-, midtbane-, og angrepsspillerne, men ofte ser man at også målvaktene bruker tid på å sette i gang spillet.

Under VM-kampen mellom Tunisia og England i går, regnet FIFAs eksperter ut den totale, effektive spilletida.

- Interessant

Og Alex Stone som jobber med sosiale medier i FIFA, kunne vise fram overraskende tall på sin Vila VICAVA VICAVA Bluser Bluser Vila 8TwEqH etter kampen.

- Interessant statistikk etter #TUNENG. Nest laveste av alle kamper så langt for effektiv spilletid. Bare 49,38, skrev Stone.

Det er 3,38 minutter mer enn den kampen som «leder» statistikken.

For i oppgjøret mellom Marokko og Iran, der sistnevnte vant, var den effektive spilletida bare 46 minutter, ifølge Stone.

- Sjokkerende

Island Sommerkjole River River Island River Island Sommerkjole River Island Når Dagbladet først forteller om bakgrunnen for artikkelen til kommentatorlegenden Arne Scheie, sier han med en gang at han ikke har tenkt noe særlig på uthaling av tid som et veldig stort problem så langt i årets mesterskap.

VM-STUDIO: Tidligere Belgia-proff Rune Lange gjester i dag Dagbladets VM-studio. Programleder: Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer

Etter litt betenkningstid ombestemmer han seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SJOKKERT: Arne Scheie visste ikke at tallene var så dystre. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tok tida på et frispark under England-kampen i går, og da tror jeg det tok bortimot to minutter å sette i gang spillet igjen, sier Scheie.

Han synes tallene Stone legger fram ikke er positive tall.

- Det var overraskende mye som hadde gått bort, det er sjokkerende.

- Ødeleggende

Den tidligere kommentatoren synes det er et problem at spillerne ofte haler ut tida, og mener det er en utfordring for FIFA og fotballen generelt.

- Dette er jo noe som har irritert meg, og det er klart det er ødeleggende for fotballen, det er det ingen tvil om. Når ballen går ut av banen eller det er blåst frispark, går det innimellom umenneskelig lang tid, sier Scheie.

Likevel ser han gode tendenser blant enkelte dommere, fordi de ikke pirker i stykker kamper og lar for eksempel frispark tas et par meter fra der det opprinnelig skulle tas fra.

mint amp;berry Sommerkjole mint mint amp;berry Sommerkjole amp;berry mint amp;berry Sommerkjole AARxPr

Vil finne fram stoppeklokka

Scheie forteller at han håper man finner en løsning på det, men tror ikke at det å stoppe klokka kan være et alternativ, slik man blant annet gjør i ishockey.

- Jeg er ikke noe orakel for hva man kan gjøre for å få mer effektiv spilletid. Det er nok folk som har tenkt at man kan stoppe tida, men jeg er kanskje litt kjedelig når jeg sier at nettopp reglene i fotball er en av mange grunner som gjør at sporten er verdensidrett nummer én.

Scheie kan ikke huske en kamp der han har tenkt at den effektive spilletida har vært ekstremt lav, men skal i tida framover forsøke seg med stoppeklokke selv når han ser på kamper.

- Jeg tør ikke uttale meg om det finnes verre, men jeg kan ikke se bort fra det. Når en VM-kamp kan spilles med 46 effektive minutter, vil det ikke overraske meg om noen er nede mot 40. Nei, dette var sjokkerende.

ONLDAMIAN ONLY ONLDAMIAN Bluser ONLY Bluser ONLDAMIAN ONLY ONLDAMIAN Bluser ONLDAMIAN ONLY Bluser ONLY x0YAUwac8p
jeans O'Polo DENIM Marc Slim ALVA fit B0XUqwHa